Mηλόπιτα, η αγαπησιάρα! #your_recipe_3

Η Κλαίρη θέλει να αγαπήσουμε τα μήλα

Ξέρει από οικονομικά.  Έχει αντοχές. Έχει υπέροχες κόρες. Κι έχει όρεξη να αναμιγνύει αγάπη με μεράκι. Στη δόση με την παιδικότητα τα χαλάει. Βάζει πάντα περισσότερο και της βγαίνει τρυφερό το αποτέλεσμα. Η μηλόπιτά της είναι εγγύηση. Τη δοκίμασα!

είπα να προσθέσω μια φωτογραφία της για να δράσεις πιο άμεσα!...

Ζήλεψα και είπα να μοιραστώ τ’ αγαπημένο μου γλυκό. Το φτιάχνω από παιδί και το λατρεύω. Είναι η καλύτερη μηλόπιτα που έχω φάει (χωρίς υπερβολές). Απλή και εύκολη, δε μένει δεύτερη μέρα (ορκίζομαι).

ΥΛΙΚΑ
-1-2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα ή σε φέτες ή σε ροδέλες
-2 κούπες ζάχαρη (μπορείς να βάλεις και λιγότερη
-1 κούπα φαρινάπ (αυτό το υπέροχο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
-4 αυγά
-1 βιτάμ
-και μπόλικη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε κομμάτια το βιτάμ στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να λιώσει (ή σχεδόν).
Από πάνω πασπαλίζουμε σε όλο το ταψί την μία κούπα ζάχαρη (είπαμε μπορείς να βάλεις και λιγότερη).
Πασπαλίζουμε με όση κανέλα θέλουμε και στρώνουμε τα μήλα με όποιο τρόπο μας αρέσει.
Στο μίξερ χωρίζουμε ασπράδια από κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Μετά χτυπάμε τη 1 κούπα ζάχαρη (ή λιγότερη) με τους κρόκους μέχρι να ενωθούν καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαρέγκα με το αλεύρι εναλλάξ.
Έτοιμη και η ζύμη μας και τη ρίχνουμε πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά.
Μόλις ψηθεί καλά, τη βγάζουμε περιμένουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά την τουμπάρουμε σε πιατέλα.
Έχω και Tip: Μπορούμε να μη χωρίσουμε τα αυγά  αλλά να τα χτυπήσουμε όλα μαζί για πιο γρήγορα. Εμένα το ίδιο μου κάνει. Είναι και πάλι πεντανόστιμη.

υστερόγραφο του cookingdiaries: Συνδυάζεται με γυναικοπαρέα, τεράστια φλιτζάνια τσαϊ και θέμα συζήτησης το επόμενο γλυκό!

#όρεξη_να’χεις!

Share this article!