about

Δημιουργώ συνταγές (συνήθως απλές κι εύκολες) κάτι παράξενες ώρες. Είναι μια αφορμή να παίξω με δυνατά συναισθήματα. Αυτά που θυμίζουν παιδικά χρόνια. Αυτά που οδηγούν σε ξέγνοιαστα μεσημέρια Κυριακής, μ’ όλη την οικογένεια στο σπίτι και φωνές να δοκιμάζουν τη γεύση κάθε λαδερού.
Βάλε με το νου σου: μαϊντανό, δυόσμο, κανέλα, ρίγανη, λεμόνι, ντομάτα, κι άλλα τέτοια, να αναμιγνύονται με οικείες ματιές. Κι είναι και το κοφτό τραπεζομάντιλο (με τη δαντέλα), που δεν είναι το καλύτερό μου, αλλά δίνει μια ζεστασιά και μια τρυφερότητα στο κάθε φαγητό. Να γιατί μερικές φορές το στρώνω.
Δεν ξέρω αν υπάρχει σωστό ή λάθος στο μαγείρεμα. Ούτε ξέρω τι σημαίνει δοσομετρητής. “Με το μάτι”. Εκεί είναι όλη η ιστορία.

Κάτι ακόμη για μένα: Δε βάζω ποτέ σωστά τα μαχαιροπίρουνα. Από άποψη. Γιατί στην απόλαυση δεν υπάρχουν κανόνες. Νομίζω.

Υστερόγραφο: Ο αδελφός μου είναι σεφ. Από τους σεφ που είναι ευτυχής αν ξέρεις την -ελληνική μεσογειακή- κουζίνα του κι όχι το όνομά του. Καιρός να κάνω το καλύτερο ρεπορτάζ της ζωής μου και να μοιραστώ μαζί σου όλα όσα εκείνος μου ψιθυρίζει (κατά καιρούς)….  Που και  που κάτι θα ξεσηκώνω από τις συνταγές του.

Το μότο που θα σου γίνει συνήθεια: Κάθε συνταγή θέλει φλερτ για να πετύχει! Όρεξη να’χεις. Και μην ξεχνιόμαστε. Η ομορφιά είναι στα απλά (και στην κουζίνα).

Μείνε στην παρέα, που μόλις δημιουργείται!….

stay tuned…