Ξεπερνώντας τον έρωτα με τα κρεατικά

Τα αυγά, ή αβγά (όπως και να τα γράψεις ίδια και αξεπέραστη θα είναι η παιδική γεύση στη μνήμη σου), είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις τον έρωτα με τα κρέατα. Πρόκειται για ένα ονειρεμένο φαγητό, που ιδανικά ταιριάζει με βρεγμένη βεράντα και αλάτι στα μαλλιά. Ποιος λέει όμως ότι δεν είναι το απόλυτο βάλσαμο ΚΑΙ στο κρύο του χειμώνα; Είναι σου λέω, μαγεία στο κρύο και μετά από κρεωφαγία. Δίνει μια μαγική αίσθηση στο στόμα. Μ’ αρέσει πολύ να συνδυάζω τα αυγά με τηγανιτές και ξεμυαλισμένες πατάτες (διαφόρων μεγεθών κι αυτό θα στο εξηγήσω σε κάποιο επόμενο ποστ). Το καλύτερο είναι όμως να συνδυαστεί με μια δροσερή σαλάτα. Μια σαλάτα, που ν΄αναζωογονεί τον ουρανίσκο.

15823409_671798543027530_1675952665569747906_n

Χρειάζεσαι…
⦁ όσα αυγά έχεις ευχαρίστηση
⦁ λάδι + φυτίνη
⦁ Αλάτι
⦁ Πιπέρι

Εκτέλεση κι αυτή…
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις  ελάχιστο λάδι με λίγη φυτίνη. Τα κάνεις ένα παρεάκι και σπας τα αυγά. Στο σημείο αυτό σπας και τα νεύρα σε αγαπημένους σου γείτονες , που χουν υψηλή χοληστερίνη. Γιατί όλο αυτό, βγάζει ένα εκπληκτικό άρωμα αγάπης, που τσακίζει καρδιές στο πέρασμά του…
Αφού έχεις βάλει παιδική ταινία να παίζει, αφού έχεις στρώσει τραπεζομάντιλο, σκορπάς χαμόγελο ευχαρίστησης, σιγοψήνεις τ’ αυγά, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι, αφήνεις για ελάχιστα λεπτά (τόσο, όσο ο κρόκος να αφήνει τα ζουμιά του τριγύρω) και σερβίρεις.

Έξτρα μπόνους: Συνδυάσέ τα με σαλάτα για έξτρα αναζωογονητικές στιγμές

Χρειάζεσαι…
⦁ 1 μαρούλι
⦁ μια χούφτα ρόδι
⦁ 1 μήλο
⦁ καρύδια
⦁ μία κουταλιά γλυκού μέλι ή μαρμελάδα (ή και λίγο απ’ τα δύο)
⦁ ελάχιστη μουστάρδα
⦁ πάρα πολύ λίγο λάδι

Εκτέλεση κι αυτή…
Είναι η 1η μου φορά που πέτυχα σαλάτα έτσι απλά κι αλλιώτικα. Χωρίς βοήθεια κοινού, χωρίς κλικ στο διαδίκτυο και χωρίς δεύτερη σκέψη, ότι δεν θα είναι ζουμερή κι υπέροχη. Και να ξέρεις ότι όταν δεν υπάρχουν στο ψυγείο/ντουλάπι όλα τα απαραίτητα υλικά, που νομίζεις ότι χρειάζεσαι, είναι βέβαιο ότι η ανάμειξη θα χει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Έτσι κι εγώ δεν είχα ξύδι και βαλσάμικο. Να γιατί, αυτοσχεδίασα. Έβαλα το μέλι να τα λένε με την μαρμελάδα*, πρόσθεσα στην παρέα και ελάχιστη μουστάρδα και πιο λίγο λάδι και ανακάτεψα πολύ (πάρα πολύ). Κι εκεί όπως ήταν αγκαλιασμένα κι ήρεμα το μαρούλι, το ρόδι και τα καρύδια, ήρθε κι έπεσε με ενθουσιασμό και χάρη στην αγκαλιά τους η αυτοσχέδια και φ α ν τ α σ τ ι κ ή dressing.

* H μαρμελάδα όνειρο που χρησιμοποίησα ήταν η Jukeros #Yolo, με δαμάσκηνο κι ανθόνερο.

Το νου σου να δοκιμάζεις τις αντοχές σου και τη φαντασία σου, να αγαπάς την απλότητα, να αφήνεις τη φαντασία σου να σκαρώνει συνταγές και να’ χεις όρεξη να φλερτάρεις αλλιώτικα με όλα τα υλικά σου!
Να ινσταγκραμιστείς με τον ολοκαίνουργιο λογαριασμό μου, για να χουμε να λέμε (και να φτιάχνουμε)

εις το επανιδείν

Share this article!