Για να μη μας στρίψει η βίδα!

Και που λες σ’ άλλα φανταστικά νέα τα δύο (υπέροχα κατά τ’ άλλα) 10χρονα αγόρια μου, δεν ενθουσιάζονται με καμία ευφάνταστη συνταγή. Οπότε καταλήγω ΠΑΝΤΑ να φτιάχνω απλά πράγματα και να τους δίνω φανταστικά ονόματα. Σήμερα Κυριακή με τον ΠAOK να πατάει τον ΠΑΟ (κλαψ) είπα να σερβίρω για βράδυ ένα ανάλαφρο πιάτο. Βίδες για να μη μας στρίψει (λόγω ήττας).
Τ’ αγόρια απόλαυσαν το πιάτο κι εγώ την τρυφεράδα που τους έδωσα χωρίς πολλά…

φωτογραφία 1 (1)
φωτογραφία 2 (1)

φωτογραφία 3 (1)
Απαραίτητες σημειώσεις για να φτιάξεις το πιο απλό και τρυφερό πιάτο για βράδυ (με χασούρα)

  • Οι βίδες βράζονται σε αλατισμένο νερό.
  • Όταν βράσουν με τα γούστα σου τις σουρώνεις και τις περνάς από δροσερό νερό.
  • Στο σημείο αυτό η παραδοσιακή φυτίνη αποκτά ρόλο γητευτή της γεύσης και σιγοακαίει για να αγκαλιάσει στη συνέχεια τις νευρικές κι ατίθασες βίδες.
  • Καλύτερα να μην ανακατέψεις με κουτάλα, αλλά να κάνεις παιχνίδι τραμπάλας με την κατσαρόλα, προκειμένου να αναμιχθεί υπέροχα το βούτυρο.
  • Τέλος, μπαίνει το τυρί (ιδανικό εδώ είναι η γραβιέρα Αμφιλοχίας) και μετά σκεπάζεις το όνειρο με την υπέροχη γλυκιά σάλτσα ντομάτας.
  • Για τη σάλτσα, ζεσταίνεις ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις ένα κρεμμύδι με προσοχή να μη σου καεί. Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι πάνω στο κρεμμύδι (έτσι για να πάρεις κι εσύ μέρος στην ένταση) και προσθέτεις τη ντομάτα. Ρίχνεις λίγο νερό, λίγο αλάτι ακόμη και 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (γιατί χρειάζεται έξτρα ζεστασιά η βραδιά).
  • Εδώ, σερβίρεις με χαμόγελο. Συνοδεύεις με μια καλή κουβέντα για την ήττα.

υγ: Θα αλλάξω το about σε λίγες μέρες γιατί θέλω να κάνω τα πράγματα να κυλούν πιο απλά. Άλλωστε με ξέρεις. Το βροντοφωνάζω χρόνια τώρα. Η ομορφιά είναι στα απλά. Γιατί να ξεφύγει η κουζίνα μου;

#όρεξηναχεις και το νου σου… το φαγητό θέλει φλέρτ!

 

 

 

Share this article!